BİZLER HER ZAMAN SİZİN YANINIZDAYIZ: HERŞEY SENİNLE ÇOK GÜZEL AK PARTİ

4 Eylül 2011 Pazar

BAŞBAKAN Yardımcı Beşir Atalay Partimizin 10 yıl münasebetiyle Diyarbakırı ziyaret etti


















Beşir Atalay, Ak Parti'nin kuruluşunun 10'uncu yıl kutlaması nedeniye Diyarbakır'a geldi. Şırnak'ın Beytüşşebap kırsalında dün gece çıkan çatışmada PKK'lılarca şehit edilen 3 askerin cenaze törenine katılan Bakan Atalay, daha sonra Babil Konferans Salonu'nda partililerle buluştu. Diyarbakır Milletvekillerinin tamamı oradaydı , Halkın vekillere ilgisi yoğundu . Tüm Milletvekillerimiz gelen partililerle tek tek ilgilenip sorunlarınıda dilemeyi ihmal etmediler. Sayın il başkanımız Avukat Halid Advan Bağlar İlçe Başkanımız Eczacı Cevdet Kara ve Bağlar teşkilatının Mahalle temsilcileri , Kadın kolları , Gençlik kolları ,Başkan yardımcılarıyla görkemli bir katılım sağlanmıştı . Sayın Atalay Bağlar gençlik kollarına bizzat teşekürlerini iletti ve   Diyarbakır'a gelmekten mutluluk duyduğunu belirten , Atalay ziyaret sonrası Gönül Köprüsünün Cemiloğlu caddesindeki iftar çadırına gidip, burada Diyarbakırlı vatandaşlarla birlikte iftar acacak. Bakan daha sonra, tarifeli uçakla Diyarbakır'dan Ankara'ya gödenecek.


"PROVOKASYONLARA RAĞMEN YOLA DEVAM"
Milli birlik ve kardeşlik projesinin sürdüğünü kaydeden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "
Demokratik açılım, milli birlik ve kardeşlik projesi Ak Parti'nin projesidir. Ben özellikle Diyarbakır'dan şunu ifade etmek istiyorum. Bugün Diyarbakır'dan 3 şehidimizi uğurladık. Ben bugün bu toplantıya gelmiştim ama şehitlerimizi uğurlama görevinde de bulundum. Şehitlerimizi uğurlamanın hüznüyle buradayım, ama şunu da buradan ifade etmek istiyorum, milli birlik ve kardeşlik projemiz bütün bu provokatif gelişmelere rağmen devam edecektir" dedi.




YENİ ANAYASA MESAJI
Ak Parti'nin kardeşlik partisi, Türkiye'nin bütünlüğü ve birliğinin 'çimentosu' olduğunu ifade eden Atalay, Ak Parti'nin, Türkiye'nin her tarafında temsil edilen, Türkiye'nin tamamının partisi olduğunu söyledi. Atalay, ana dili, etnik kökeni ve coğrafi bölgesine bakmadan bütün vatandaşları bağırlarına bastıklarını anlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Demokrasinin çoğulcu vasfı bizim vazgeçilmezimizdir. 12 Haziran seçimlerinde tüm partiler yeni bir anayasa söylemi vardı. Her parti, Bunun öncülüğünü biz yaptık' dedi. Bugüne kadar ki Anayasalar, hep olağanüstü dönemlerin, askerin müdahalesi sonrası yapılan anayasalardır. Türkiye ilk defa 'milletin seçtiği mecliste, ilk sivil anayasasını yapacak' dedik. Ve biz şimdi bunu hem hükümet programımıza aldık, hem de partimiz çalışmalarını sürdürüyor. Bu anayasayla aslında toplumda mevcut pek çok toplumsal sorunun da çözüm bulacağını biliyoruz. Kronikleşmiş sorunlarımızın tartışma ortamına geleceği ve bu anayasanın hazırlanmasında bütün bunların rol alacağını biliyoruz. Ama bir yandan da Türkiye bu anayasa ile büyüyecek daha demokratik bir ülke olacak, daha güçlü ve daha sivil bir ülke olacak"



BDP'YE GÖNDERME YAPTI
Beşir Atalay, isim vermeden meclis boykotunu sürdüren BDP'yi de sert sözlerle eleştirdi. BDP'ye üstü kapalı 'Çözüm yeri Meclistir' mesajı veren Atalay şunları söyledi:
"Fakat Diyarbakırlıların bildiği başka bir şey var. Seçilmiş bir siyasi parti milletvekilleri, vatandaştan TBMM'de temsil edilmek için oy almışlar, ama Meclis'e gitmiyorlar. Halbuki bütün partiler Meclis'e gelecek, Meclis çalışacak ve Meclis'in ilk işi de yeni sivil anayasa olacak. Türkiye'nin sorunlarını çözecek bir anayasa olacak. Ama bir siyasi parti Meclis'e gitmiyor. Diyarbakır'da toplantı yapıyor. Bir yandan terör odakları terörü tekrar kışkırtıyorlar. Bir yandan özerklilik gibi kendilerinin de olduğunu bilmediği içini dolduramadıkları söylemler öne atılıyor. Bütün bu gelişmelere baktığınızda bölge insanı, Diyarbakırlı, Kürt kökenli kardeşlerim daha bir düşünsünler. Türkiye yeni bir sivil anayasaya, kendi sorunlarını tek tek çözme yolundaki çalışmalara doğru daha hızla ilerlerken birileri o çalışmaları adeta sabote eden o çalışmaları dara sokan bu tür terör ve terör dışı eylemlerde çalışmalar yapıyorlar. Bütün bunarlı milletimiz iyi değerlendirmeli, biz milli birlik ve kardeşlik projemizi sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz."
'TÜRKİYE BU SORUNLARI ÇÖZMEK DURUMUNDADIR'
Teröre karşı kapsamlı çalışmalar yapıldığının vurgulayan Bakan Atalay, mübarek Ramazan ayında huzuru bozanlara karşı bütün boyutlarıyla kapsamlı çalışmaların sürdüğünün altını çizdi. Ak Parti iktidarı olarak bütün çalışmalarında daima hukuku öne aldıklarını belirten Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Terörle mücadelede biz demokratikleşmeyi ve hukuk devleti olmayı önemli görüyoruz. Türkiye büyük bir ülke, inşallah demokratik süreçler içinde hem güvenlik açısından etkili tedbirleri alarak, hem de demokratikleşmede vatandaşlarımızı rahat ettirecek en ileri adımları atarak, bu sorunlara çözümleri biz bulacağız. Diyarbakırlı kardeşlerim şunu bilin Türkiye'nin sorunları çözülecektir. Türkiye'nin sorunlarının üstesinden gelinecektir. Türkiye bu sorunları çözmek durumundadır. O zaman daha büyük bir ülke olacaktır. Ak Parti bunu biliyor. Onun içinde baştanbaşa insanımızı kardeş yapmak için adım adım projemizi sürdürüyoruz. Çocuklarımızı para, gözyaşı ve evlat acısı üzerinden bu ülkede birilerinin siyaset yapmasına müsaade etmedik etmeyeceğiz."
















0 Responses to “BAŞBAKAN Yardımcı Beşir Atalay Partimizin 10 yıl münasebetiyle Diyarbakırı ziyaret etti”

Yorum Gönder

DİYARBAKIR SİZİ ÇOK SEVİYOR . | HER ZAMAN HER DAİM SİZİNLEYİZ